maanantai 21. heinäkuuta 2014

T-paidasta mekko - A dress from a t-shirt

Polkkaponi on lomaillut hieman ja siksi täälläkin on ollut hiljaisempaa. Ajattelin kuitenkin kertoa hieman mitä olen puuhaillut vapaa-ajallani.

Olen ommellut, jopa itselleni :D

It's my summer vacation I have sewn a bit.

Ompelin Lastenvaateompeluviikon (Kid's Clothes Week) kunniaksi teeppariin röyhelöt. Ideana on siis ommella joka päivä jotain lapsille. Tämän T-paidan oli mummi löytänyt jostain ja antoi sen minulle muokattavaksi lapsille. Yläosa oli liian väljä, joten ompelin vain rypytyskumpparia alalankana rypytykset kaulukseen ja siinä se sitten on :D

I got this women's T-shirt from my mum. She thought it could be altered to fit my daughter. It was too loose on the shoulders, so I ruffled it with elastic around the neckline. And it was done! Ompelinpa itsellenikin rypytetyn maksimekon. Ja tuli opittua muutama juttu rypyttämisestä. Rypytetyn reunan kanttaaminen ei myöskään ollut ihan helpoimmasta päästä. Mutta mekko on juuri sopiva näille hellesäille! Kaavana käytin vanhaa mekkoani ja kangasta meni 3,15m. Olkapäille en tehnyt saumaa, vaan leikkasin kankaan taitteelta yhtenä kappaleena.

Helman käänsin ompelukoneen rullapäärmejalalla, joten reunasta tuli kevyt. Painoa ei olisi tarvittukaan, koska kangas on hyvin laskeutuvaa.

Kokeilin myös tehdä tällaisia kaulakoruja kangasnapeista, niistä tuli aika kivoja :)


Ostin Eurokankaasta tinasotilaskangasta useamman metrin, kun se oli niin ihanan tuntuista (kuin paksua joustosatiinia) ja kuvat kolahti minuun. Siitä syntyi housut ja hame. Kuvio hieman aaltoili kankaalla, joten kohdistaminen oli haastavaa :D
Toistaiseksi paras lomaompelus on ollut tämä käsilaukku. Ihana kehys tarttui mukaan Kärkkäiseltä ja vaati seurakseen herkuimmat kankaat! Hihnan lukot ja kiinnikkeet ovat hajonneesta matkalaukusta purettuja :)


Nyt on itseäkin varusteltu hieman kesään ja syksyyn. Loma vielä jatkuu.

Iloista kesää sinulle!

1 kommentti:

  1. Ihania juttuja olet surrautellut koneella kasaan... pitäisköhän sitä itsekkin intiaanikesän kunniaksi puhaltaa pölyt Husqvarnasta ja kantaa se pihalle aurinkoa ottamaan... jospa siinä itsekin auringonoton ohessa saisi ommelluksi valtavista kangasvarastoista jotain pois ;) Ihanaa kesänjatkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Thank you for your comment!